Четверг, 10 мая 2018 22:43

Розкол в УПЦ МП. Ієрархи Поділля, Полісся, Київщини, Сум та Херсона не підтримали кампанію проти автокефалії Избранное

Picture
Значна частина духівництва церкви Московського патріархату в Україні не підтримала кампанію, яка ініційована керівництвом цієї конфесії та деякими народними депутатами з проросійського табору й спрямована на дискредитацію створення помісної церкви, й відмовляється змушувати вірян до заповнення підписних листків на ім’я вселенського патріарха Варфоломія

Про це повідомляється спільнотою "За єдину помісну церкву" у Facebook, а також на сторінці координатора цього руху, відомої української журналістки Ярослави Мищенко (яку також знають під творчим псевдо "Лана Самохвалова"), де розміщено спеціальне звернення до таких церковнослужителів.

"Якщо за ці дні за виявлену позицію вас позбавлять сану, то наступного дня після Томоса кожного з вас буде відновлено в сущому сані... Ви самі знаєте, що робите правильно. Ще трохи тої муки лишилося. Все буде добре", — зазначається у зверненні.

При цьому Мищенко не наводить імена, прізвища та церковні посади тих, до того спрямовано ці слова, однак наголошує, що такі дані у неї є й ті, хто з-поміж голів місцевих релігійних громад та округів УПЦ МП наразі підтримує помісну церкву, самі виходили на зв’язок із нею.

Окрім того, спільнотою "За єдину помісну церкву" поширено факти того, як на місцях опираються штучній компанії з дискредитації об’єднання у автокефальну православну церкву:

  • у Кам’янець-Подільській та частково у Київській єпарахіях УПЦ МП священики не стала просити людей заповнювати заздалегідь роздруковані бланки проти помісної церкви, а у Херсоні їх просто спалили;
  • на офіційному сайті Овруцької єпархії УПЦ МП з’явився загалом проукраїнський текст про нинішню ситуацію з помісною церквою як "найсприятливіший час, коли ми можемо об’єднатися заради Української держави"; щоправда, після того як документ помітили у соцмережах, його з публікації було знято;
  • цікава й неоднозначна ситуація склалася у Сумах:

"Оскільки місцевий архієрей УПЦ МП не проявив "рвєнія і послушанія", і не бажав чинити тиск на священиків, вимагаючи заповнення бланків до святійшого Варфоломія, то у єпархії організували "збір підписів знизу". За нашими даними, вислужуючись перед Москвою, благочинний Микола С...уз зорганізував збір та заповнення бланків. Благочинний, це середня управлінська ланка в церкві. Очевидно, Москва підкопуває і таких. Цей благочинний фактично порушує ст. 5 "Закону совісті та релігійних організацій", втручаючись в життя парафій".

Разом з тим, як вже наголошувалося, до дискредитаційнуої кампанії особисто долучився де-юре найзаможніший член парламенту, колишній російський, а нині український олігарх Вадим Новинський, менеджмент його підприємств, й одіозна екс-депутатка Олена Бондаренко.


Джерело статті: “http://www.bagnet.org/news/society/364548/rozkol-v-upts-mp-ierarhi-podillya-polissya-kiyivshchini-sum-ta-hersona-ne-pidtrimali-kampaniyu-proti-avtokefaliyi”

Другие материалы в этой категории: Чего же хотел Аблязов? Он хотел невинной крови »

ГЛАВКОР - сайт о политике в стране и мире

У каждого человека есть очень ценный ресурс. У каждого из нас ежедневно одинаковое количество этого ресурса, но далеко не все одинаково эффективно распоряжается им. Имя этому ресурсу - Время.

Основная задача каждого человека, желающего добиться успеха - правильно распорядиться своим временем.

Ныне каждый человек, а особенно, человек деловой, пользуется интернетом для решения своих задач: начиная от бытовых и заканчивая карьерных.

Сейчас в сети существует множество сайтов. Можно потратить очень много времени на поиск решения различных жизненных задач на разных сайтах. А можно найти один, универсальный сайт, который будет полезен всегда, в любой ситуации.

Хотим представить Вам сайт, с которым вы не разлучитесь никогда.

Итак, внимание, это Главкор!

На сайте Главкор вы увидите удивительную информацию, для себя а также людей которые Вас окружают.

На ГЛАВКОРЕ размещено много всего интересного, именно для Вас!!!

У Главкора качественный, интересный и уникальный контент сайта, любой сложности от рерайта новостей до уникальных тематических текстов, предварительно все материалы проходят редакторскую правку и корректировку.

Пользователи вашего сайта смогут быстро найти интересующую их информацию, пользуясь понятной и удобной структурой сайта.

Наш сайт имеет такие разделы как: новости, политика, общество, наука, культура, спорт, экономика, авторские статьи, фото и видео, и отдел рекламы. Вы когда будете смотреть фото и видео с нашего сайта Главкор, у Вас будет впечатление что Вы находились рядом во время съемок фотографий или смонтированного видео.

С вами всегда ровно 7 дней в неделю, ровно 24 часа в сутки, будут новости нашего сайта.

Онлайн репортажи, с места событий, комментарии экспертов. Мы выбираем только самые важные и самые интересные новости. Хотим обратить Ваше внимание: мы печатаем только правдивые и проверенный новости, чем выгодно отличаемся от иных ресурсов. Мы честны.

Мы следим за своей репутацией и дорожим Вашим мнение о нас.

До новых и очень приятных встреч.

Мы раскроем мир для Вас, а Вас - миру!